KURSBESKRIVNING:
Vägmärkesuppsättning

För vem?

"Alla kan väl montera en skylt?"

Så pass förenklat kan vi inte se på en så viktig anordning, ett inslag i vardagen som för många bara "finns där längs vägen eller trottoaren"!

Denna utbildning vänder sig till dig som är beslutsfattare, trafikingenjör, projektör eller är den som monterar själva vägmärket/skylten.

Hur vägmärken, vägmarkeringar och andra trafikanordningar monteras har väldigt stor betydelse för hur vi vill att du, jag och andra trafikanter ska förstå, följa och rätta oss efter dess tillämpningar.

Det är viktigt att vi förstår betydelsen av och hur man ska använda vägmärken, vägmarkeringar och andra trafikanordningar eftersom det oftast är den yttersta konsekvensen av ett beslut som fattas i din kommun.

Hur?

Det är nödvändigt och avgörande att anordningar används på ett tydligt och regelrätt sätt.

Utbildningen syftar till att ge er kännedom och kunskap om vilka bestämmelser som reglerar vägmärken och andra anordningar samt hur de ska se ut och monteras/placeras korrekt enligt lokala trafikföreskrifter och TrF. Det handlar om föreskrifter och bestämmelser, men även om vilka kombinationer som bör respektive inte bör användas.

Vi tittar och går igenom lokala typexempel, rättsfall och vi visar nyheter inom området som hjälper er i ert arbete.

Utbildningen som är under två dagar kommer att varva teori med workshops och grupparbeten. Vi möts gemensamt och ökar vår kunskap genom både föreläsning, reflektion, dialog en utmärkt grund för kompetensutveckling.

Hur går jag vidare?

Anmälan! Gör du via www.blinkfyrar.se eller på följande e-postadress: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Uppge gärna namn, telefonnummer samt hur många deltagare som är intresserade. Om ni önskar ytterligare information innan ni anmäler ert intresse kontaktar vi gärna er via telefon eller e-post.